Lancia Ypsilon Ecochic Methane

Lancia introduceert begin volgend jaar de Ypsilon Ecochic Methane. De stijlvol klinkende naam hoort bij de aardgasvariant van de Ypsilon.

Hoewel je de Lancia Ypsilon in Nederland weinig ziet, zijn er in Europa al 60.000 exemplaren van het chique stadsautootje verkocht. Begin volgend jaar voegt Lancia een aardgasuitvoering toe aan het assortiment. Deze is Ecochic Methane gedoopt. 

De Ypsilon op aardgas stoot slechts 86 g/km CO2 uit en verbruikt elke 100 kilometer 3,1 kilogram aardgas. Onder de vloer van de bagageruimte bevinden zich twee aardgastanks, die samen 12 kilogram kunnen herbergen – dat staat gelijk aan 72 liter. Omdat de benzinetank met 40 liter inhoud intact is gebleven, heeft deze Ypsilon een theoretische actieradius van maar liefst 1.300 kilometer.

De Ecochic Methane wordt aangedreven door de bekende 0,9 TwinAir tweecilindermotor. Het blokje produceert 80 pk. Starten doet de auto op benzine, daarna schakelt ‘ie automatisch over op aardgas. Als de aardgastanks leeg zijn dan schakelt de Ypsilon vanzelf weer terug naar benzine.

De prijs van de Ypsilon Ecochic Methane maakt Lancia later bekend.