De McLaren MP4 12C is al zo’n beetje hét ultieme speelgoed voor mannen. Die mannen - of vrouwen natuurlijk - kunnen nu in de openlucht spelen met de 12C Spider.

McLaren heeft de MP4 12C onthoofd. Het resultaat is de 12C Spider. In 17 seconden vouwt de hardtop zichzelf op in de daarvoor bestemde ruimte achter de stoelen en hoor je de klanken van de V8 nóg beter. Tot 30 km/u is het mogelijk om de kap te openen of te sluiten.

De 3.8 V8-motor is onveranderd, de prestaties zijn nagenoeg gelijk aan die van de coupé. De Spider is slechts 40 kilogram zwaarder – kilo’s die vooral zitten in de dakconstructie. Ongewijzigd is namelijk de koolstofvezel bodycell, die alleen het onderste deel van de cabine behelst. Voor de prestaties maakt het allemaal niet veel uit. De acceleratie van 0 naar 100 km/u legt de Spider in 3,1 seconden af, net zo snel als zijn dichte broertje. Van 0 tot 200 km/u treedt er 0,2 seconden vertraging op, maar de McLaren heeft een nog altijd een indrukwekkende tijd van slechts 9 seconden nodig om die snelheid te bereiken. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot – 11,7 l/100 km en 279 g/km, voor wie het belangrijk vindt – blijven gelijk.

De 52 liter grote ruimte waarin het dak zich opvouwt is te gebruiken als bagageruimte als de hardtop omhoog staat. McLaren opent per direct de orderboeken, in november start de levering. Prijzen zijn nog niet bekend.