Chevrolet haalt de elektrisch aangedreven Spark naar Europa. Op de autosalon van Genève volgende maand is ‘ie voor het eerst te zien, in 2014 start de verkoop.

Even leek het erop dat de elektrisch aangedreven Chevrolet Spark EV niet naar Europa zou komen. Maar Chevrolet heeft besloten om de auto toch deze kant op te halen, maar dan wel voor ‘geselecteerde markten’. Nederland is daar een van.

De Spark EV is van een hele andere orde dan zijn benzinebroertjes. Want: 100 kW (130 pk) en 582 Nm. Dat zijn indrukwekkende cijfers voor een stadsauto. De EV sprint dan ook in minder dan 8,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Via een snellader kan de accu in 20 minuten voor 80 procent worden opgeladen. Laden via een normale oplader duurt 6 tot 8 uur. Wat de actieradius van de elektrische Spark is heeft Chevrolet nog niet bekend gemaakt.

Het uiterlijk van de EV is opgewaardeerd ten opzichte van de benzine-Spark. De gewijzigde voorbumper en de dichte grille springen het meest in het oog. Het interieur is voorzien van twee 7 inch beeldschermen, waarvan één het instrumentarium vervangt.

Het duurt nog even voordat je de elektrische Chevrolet kunt kopen. De Spark EV komt pas in 2014 op de markt.