Dat is het nieuwe jaar nog eens goed beginnen! Bentley onthult de Continental GT Speed Convertible, de snelste open vierzitter ter wereld.

De Bentley Continental GT Speed Convertible is officieel. Vorige maand lekten er al foto’s uit van de snelle cabrio en nu hebben we ook de bijbehorende specs. En die vertellen ons dat de Speed de snelste vierzits cabriolet ter wereld is, dankzij zijn topsnelheid van 325 km/u.

De bekende maar indrukwekkende 6.0 W12 twinturbo is verantwoordelijk voor die prestatie. Het blok produceert 625 pk vermogen en 800 Nm koppel, waarmee de GT Speed Convertible in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert – dat is 0,2 seconden meer dan de GT Speed coupé over dat sprintje doet.

Bentley belooft dat de auto 15 procent zuiniger presteert dan z’n voorganger, hoewel je met 625 pk vermogen onder de motorkap ‘zuinig rijden’ wel kunt vergeten. De fabrieksopgave is 14,5 l/100 km (1 op 6,8). Het uiterlijk is, zoals we dat van Bentley kennen, subtiel aangepast. Slechts gewijzigde uitlaatpijpen, luchtinlaten, grille en wielen onderscheiden de Speed van de GT. Als je heel goed kijkt zie je dat de auto 10 mm verlaagd is.

De Continental GT Speed Convertible komt in de zomer van dit jaar naar Nederland.