Bentley voegt de doeltreffende letter S toe aan de modelnaam Continental GT V8. Iedereen weet dan meteen wat je kan verwachten: meer vermogen, meer koppel en een strakker onderstel.

Bentley presenteert de Continental GT V8 S. Het is een licht gepeperde versie van de Continental V8, want 20 pk en 20 Nm extra. Het vermogen van de 4,0 liter V8 komt daarmee op 528 pk, het koppel stijgt tot 680 Nm.

De achtcilinder is onveranderd gekoppeld aan een achttraps automaat van specialist ZF. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de S 0,3 seconden sneller dan de gewone V8-versie, in 4,5 seconden. De topsnelheid ligt 6 km/u hoger op 309 km/u. De Convertible noteert 4,7 seconden voor de standaardsprint en houdt het bij 308 km/u voor gezien.

Het onderstel van de S is met 10 mm verlaagd en de vering en demping zijn een tandje strakker gezet. Bentley heeft diverse verstevigingen aan het onderstel aangebracht en de besturing verscherpt. Het ESP-systeem geeft de bestuurder meer speelruimte en de V8 produceert mooiere klanken. De bodykit zorgt er niet alleen voor dat de GT er gespierder uitziet maar ook dat de stabiliteit beter is op hoge snelheden, dankzij de toegenomen downforce.