Er komt ‘nooit meer’ een omgelabelde Chrysler als Lancia op de markt. Wat er dan wel met Lancia gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Het was voor de liefhebbers van Lancia een doodzonde: het omlabelen van Chrysler-modellen tot Lancia’s. Dat gaat in de toekomst ‘nooit meer’ gebeuren, zo heeft topman Sergio Marchionne volgens Automobilismo.it gezegd. Naast de ‘eigen’ modellen Ypsilon en Delta voert Lancia op dit moment de van Chrysler afkomstige Thema, Voyager en Flavia. Hoe ziet de toekomst van Lancia eruit? Dat is nog altijd onduidelijk.

Marchionne heeft al eerder in een interview met een Italiaanse krant aangegeven dat Lancia zich terugtrekt van alle markten behalve Italië. Begin mei maakt FCA (Fiat Chrysler Automobiles), waar Lancia onder valt, zijn toekomstplan bekend. Dan wordt duidelijk wat voor plannen er zijn met het merk.  

De nieuwe Chrysler 200 (foto 2), die begin dit jaar werd onthuld, komt dus in ieder geval niet als Lancia Flavia naar Europa. Volgens de designchef van moederbedrijf Fiat, Lorenzo Ramaciotti, heeft de auto echter wel degelijk potentie voor de Europese markt. Dat zet de deur weer op een kier voor de terugkeer van Chrysler in Europa.