De nieuwe Special Vehicle Operations-afdeling van Jaguar en Land Rover is lekker bezig. Het nieuwe sportieve label SVR wordt aankomend weekend gepresenteerd. De eerste auto die deze drie letters gaat dragen is een Range Rover Sport met 550 pk.

Bezoekers van het Goodwood Festival of Speed kunnen komend weekend al de eerste glimp opvangen van de Range Rover Sport SVR. Dit nieuwe label plakt Land Rover – en ook zustermerk Jaguar – op zijn sportieve modellen. De Range Rover Sport is de eerste en komt volgend jaar op de markt.

De SVR wordt de snelste en krachtigste Land Rover ooit. De auto bevindt zich nu in de laatste ontwikkelingsfase. Het prototype dat komend weekend in Goodwood te zien is heeft nog een camouflagejas aan. Pas later dit jaar onthult het merk de auto helemaal. Land Rover belooft dat de auto een indrukwekkende soundtrack heeft, afkomstig van een 550 pk sterke V8-motor.  

Alle SVR-modellen worden bedacht en gebouwd door de nieuwe afdeling Special Vehicle Operations van Jaguar en Land Rover. Ook de Jaguar Project 7 die eerder vandaag werd onthuld is door deze afdeling ontwikkeld.