Qoros 3 Hatch

Qoros heeft de introductie in Nederland uitgesteld tot ‘op z’n vroegst eind 2015’. Qoros komt in de loop van volgend jaar wel al naar Europa, maar eerst is Oost-Europa aan de beurt.

Qoros heeft de introductie in Nederland vooruit geschoven. Het oorspronkelijke plan voorzag in een marktintroductie in de loop van volgend jaar, maar Qoros neemt de tijd om de dingen goed te doen. Een woordvoerder vertelde ons op de autosalon van Genève dat de eerste auto’s ‘eind 2015, begin 2016’ naar Nederland komen.

“Je moet het publiek ook een beetje warm maken en de tijd gunnen om te wennen aan een nieuw merk. Qoros wil de dingen graag goed doen”, aldus de woordvoerder. Dat Qoros als eerste Chinese merk een vijfsterrenscore haalde bij de botsproef is een bewijs dat de Chinezen Europa dit keer serieus nemen. Het merk staat dit jaar voor de tweede keer op de autosalon van Genève, om het publiek vast te laten snuffelen aan zijn modellen. 

Qoros wil eind 2015, begin 2016 in West Europa starten met een modelgamma dat in ieder geval uit drie modellen bestaat: de 3 Sedan, 3 Hatch en de 3 Wagon. Die eerste twee zijn inmiddels productierijp, de stationwagon wordt binnenkort als productiemodel voorgesteld.