Kia heeft de Rio en Venga bijgepunt. Veel meer dan een subtiele facelift kan je de wijzigingen niet noemen, maar ze zorgen er wel voor dat beide modellen weer bij de tijd zijn.

Kia heeft zowel de Rio als de Venga naar de plastisch chirurg gestuurd. Die kwam tot de conclusie dat het er allemaal nog prima uitziet en beperkte zich daarom tot kleine correcties. Beide modellen hebben nieuwe bumpers, een iets gewijzigde grille en nieuwe lichtmetalen wielen. De Venga krijgt led-dagrijverlichting en led-achterlichten aangemeten, beide waren al aanwezig op de Rio.

Binnenin blijven de wijzigingen ook beperkt, tot wat nieuwe afwerkingsopties, nieuwe stoffen en wat extra chroomrandjes hier en daar. De belangrijkste wijziging is de komst van een nieuw infotainmentsysteem met 7 inch beeldscherm, dat als optie beschikbaar wordt.

Aan de motoren van beide modellen verandert vooralsnog niets, Kia treedt hierover niet in detail. De vernieuwde Rio en Venga zijn te bewonderen op de autosalon van Parijs die later deze week van start gaat. Begin 2015 verschijnen ze in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend.