Iveco heeft de nieuwe Daily Electric onthuld. Ten opzichte van de vorige generatie Daily Electric is de batterijduur 20 procent beter en het laadvermogen 100 kg hoger.

De Iveco Daily is er weer als Electric. De nieuwe generatie van de grote bestelauto is als Electric 100 procent elektrisch aangedreven en naar keuze uitgerust met 60 kWh of 80 kWh accupakket. In het gunstigste geval haalt de bestelauto een actieradius van 280 kilometer. Dat is zo’n 20 procent meer dan de vorige generatie Daily Electric bereikte, dankzij de efficiëntere aandrijflijn en betere batterijen.

De accu’s zijn geoptimaliseerd voor gebruik in koude omstandigheden en 100 procent recyclebaar. Laden kan via een normaal stopcontact, een laadpaal of een snellader. De laadtijden zijn respectievelijk 24, 10 en 2 uur. De Daily Electric heeft twee rijmodi: Eco en Power. Het spreekt voor zich dat de batterijen in die eerste modus het langst meegaan. Via een uitneembaar beeldscherm is de batterijstatus in de gaten te houden.

De Daily Electric is verkrijgbaar met vele verschillende soorten toepassingen. Naast de gewone bestelbus in diverse hoogte- en lengtematen zijn er uiteenlopende opbouwtoepassingen mogelijk, waarmee de Daily Electric wordt omgetoverd tot pick-up, camper, gemeentewerker of minibus. De elektrische Iveco is uitgerust met een voetgangerswaarschuwingssysteem, dat een akoestisch signaal afgeeft als de auto minder dan 30 km/u rijdt.

De prijzen en volledige specificaties worden later bekend gemaakt.