Lamborghini geeft de Huracán een update zodat deze technisch overeenkomt met de onlangs onthulde Spyder. Er gaan geruchten dat ook een achterwiel aangedreven model op komst is. 

Lamborghini heeft een update aangekondigd voor de Huracán. Het gaat alleen om onderhuidse wijzigingen en uitbreiding van het accessoire-aanbod; van een facelift is geen sprake. Met de update loopt de coupéversie van de supercar weer in de pas met de onlangs onthulde Spyder

Onder de motorkap is de 5,2 liter V10-motor voorzien van een cilinder deactivatiesysteem. Dit gebeurt zolang het maximale vermogen niet nodig is. Daardoor dalen de CO2-uitstoot en het verbruik van de Huracán enigszins. Het Italiaanse merk heeft het All-Wheel Drive-systeem opnieuw getuned om een neutraler rijstijl te verkrijgen in deze 'Strada-mode'. Zodra de bestuurder accelereert slaan de tien cilinders allemaal automatisch aan.

Wereldwijd zullen meer accessoires verkrijgbaar worden voor de 'orkaan' onder de Lamborghini's. Het gaat onder meer om een nieuw Travel Package, sportuitlaat systeem, led-verlichting in de cabine en een Sensonum-audiosysteem van 390 Watt met tien speakers.

Lamborghini Huracán 2016

Het Ad Personam-individualiseringsprogramma is ook uitgebreid. Matte lak en een 'heritage' lakkleur vullen het eveneens uitgebreide palet van standaardtinten aan. Daarnaast zijn er nieuwe opties in lederen bekleding. De prijs van de Lamborghini Huracán blijft ongewijzigd. 

Achterwielaandrijving

Het - doorgaans goed ingelichte - tijdschrift Autocar bericht dat Lamborghini op de aanstaande Los Angeles Auto Show een achterwiel aangedreven Huracán zal onthullen. Eerder zei Lamborghini-CEO Stephan Winkelmann al tegen het blad: "We hebben het gedaan met de Gallardo dus we zouden het opnieuw kunnen doen."

Toch wordt niet verwacht dat een achterwiel aangedreven Huracán als voordelig alternatief voor de All-Wheel Drive-versie in de showroom komt te staan, zoals bij de Gallardo het geval was. Er wordt gespeculeerd dat het een lichtgewicht, hardcore supercar wordt die in beperkte oplage verschijnt. Later zou de Huracán Spyder met achterwielaandrijving volgen.