Land Rover Defender

Na 33 jaar komt er in januari een eind aan de productie van de Land Rover Defender. Het nieuwe model wordt later in 2016 onthuld.

33 jaar lang hield de Land Rover Defender het in vrijwel ongewijzigde vorm vol. Aan al het goede komt een eind, dus ook aan de productie van de Defender. Land Rover stopt definitief in januari 2016 met het bouwen van de iconische terreinwagen.

Het merk heeft de productiestop eerder al met enkele maanden uitgesteld, om alle liefhebbers nog van een nieuw exemplaar te kunnen voorzien. Er zijn dit jaar al diverse uitzwaai-edities van het model verschenen. De Defender kan niet meer aan de huidige veiligheids- en uitstooteisen voldoen. Bovendien wil Land Rover verder, met een nieuw model dat meer mogelijkheden biedt.

De nieuwe generatie Defender wordt in de loop van 2016 onthuld, het is nog niet bekend wanneer precies. Het merk zal de auto wederom in de markt zetten als echte terreinwagen. Maar dan wel een die door een veel bredere doelgroep gekocht kan worden. Land Rover wil dat het nieuwe model ook ‘cool’ genoeg is voor op de boulevard en in de dure winkelstraat.