Lamborghini heeft de Huracán Spider gepresenteerd. Genieten van het geluid van de 5,2 V10 liter kan vanaf nu ook met het dak eraf.

Lamborghini heeft de Huracán Spider gepresenteerd. Het softtop dak kan in 17 seconden automatisch geopend worden, tot een snelheid van 50 kilometer per uur. Het merk levert de kap in drie verschillende kleuren: zwart, bruin en rood.

Als de kap wordt geopend dan komen er twee beweegbare vinnen omhoog achter de passagiers. In de ruimte daaronder wordt de kap opgeborgen. De rollbars die de inzittenden bij een koprol beschermen zijn verstopt in de carrosserie en schieten pas omhoog als dat nodig is. De Spider weegt door extra verstevigingen 20 kg meer dan de coupé.

De Huracán Spider heeft dezelfde 610 pk sterke 5.2 V10 als de coupé. Accelereren van 0-100 km/u doet de open Huracán in slechts 3,4 seconden, 0,2 seconden meer dan de coupé. De nieuwe uitvoering profiteert direct van enkele vernieuwingen aan de motor, zoals uitschakelbare cilinders en een start/stop-systeem. Die moeten bijdragen aan een lager verbruik en minder uitstoot van CO2.

De Huracán Spider wordt in het voorjaar van 2016 leverbaar, de prijzen volgen in aanloop naar de marktintroductie.