McLaren laat zien dat zijn meest praktische en comfortabele model nóg luxer kan zijn. De 570GT by MSO Concept schittert komend weekend op het concours d’elegance van Pebble Beach.

McLaren showt welke nieuwe opties binnenkort aan het assortiment toegevoegd worden met de 570GT by MSO Concept. Dit studiemodel moet het luxe karakter van de 570GT benadrukken. Het bijna volledig met leder overtrokken interieur in de kleur Saddle Tan past daarbij. Het sportieve tintje komt van de koolstofvezel inlegdelen, die met een hoogglans blanke lak zijn afgewerkt.

Een optie die nog in ontwikkeling is, maar wel al op dit studiemodel zit, heet Electro Chromic Roof. Dat is een glazen dak met een tussenlaag die in vijf tinten van verduistering is in te stellen. De buitenkant van de 570GT by MSO is uitgevoerd in de kleur Elite Pearl White, afgewisseld met zwarte elementen – zoals de side skirts, wielen, het diepliggende deel aan de zijkant en grote delen van de bumpers.

De speciale 570GT beschikt ook over een nieuw uitlaatsysteem, dat is ontwikkeld door MSO (McLaren Special Operations). De titanium buizen zijn 30 procent lichter dan RVS-exemplaren. De hitteschilden zijn bekleed met een goudkleurige laag, die verkleurd naar blauw/paars als de uitlaat warm is. Van buiten kun je de schilden door verschillende luchtroosters zien.