McLaren presenteert zijn meest praktische model ooit: de 570GT. Deze nieuwe uitvoering van de Sports Series heeft 220 liter meer bagageruimte dan de andere modellen.

Een praktische McLaren, kan dat? McLaren vindt van wel en presenteert de 570GT, het topmodel uit de Sports Series. Meest opvallende wapenfeit: 220 liter extra bagageruimte. Die is gecreëerd achter de voorstoelen en bereikbaar via een glazen klep. Samen met de 150 liter voorin heeft de 570GT dus 370 liter laadruimte, genoeg voor een korte vakantie.

De GT heeft een volledig glazen dak, dat voor meer licht in het interieur zorgt en daarmee voor een ruimtelijker gevoel. McLaren heeft de veren aan de voorkant 15 procent minder stijf gemaakt en achter 10 procent, voor meer comfort. De stuurinrichting is aangepast en stuurt iets minder direct. Verder is het uitlaatsysteem stiller en monteert McLaren banden van Pirelli met geluidsabsorberende eigenschappen.

De aandrijving wordt verzorgt door dezelfde 3.8 V8 turbomotor als in de 570S. Het vermogen is dus 570 pk en de achtcilinder is gekoppeld aan een zeventraps automaat.

De prijs is al bekend: 250.200 euro. Vanaf eind dit jaar staat de 570GT in de enige McLaren-showroom van Nederland, in Utrecht.