Hyundai heeft de i30 verder verbeterd. De nieuwste generatie van de hatchback debuteert op de autosalon van Parijs, waar we het model uitgebreid kunnen bekijken.

De kennismaking met de nieuwe Hyundai i30 is een prettige. Het merk heeft de uitstraling van de auto naar een hoger niveau getild. De stoere neus en het keurige ontwerp maken de nieuwe i30 tot een zakelijk verantwoorde auto.

Het dashboard is netjes afgewerkt en heeft een keurige vormgeving. Opvallende elementen zijn de mooie ventilatieroosters in het midden en het grote beeldscherm, dat los bovenaan de middenconsole geplakt lijkt te zijn. Naast het scherm zitten diverse knoppen voor de belangrijkste functies. Omdat die schakelaars hoog zijn gemonteerd en dus goed in het zicht zitten, bedien je ze zonder dat je aandacht teveel van de weg wordt afgeleid.

De stoelen in de nieuwe i30 verdienen een compliment. Ze zitten fantastisch, zijn zacht maar bieden toch een prettige steun. Dat genoegen blijft niet voorbehouden aan de passagiers voorin, de achterbank heeft dezelfde eigenschappen. De ruimte achterin is segmentconform.

De nieuwe i30 komt in het voorjaar van 2017 op de markt. Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.