Peugeot gaat niet met lege handen naar de aanstaande autosalon van Genève. Met de Instinct Concept laat het merk zijn visie op de zelfrijdende auto zien.

De Peugeot Instinct is een elektrische, zelfrijdende auto. Het concept laat zien dat de nieuwe techniek niet alleen voor dure auto’s is weggelegd, maar ook voor kleinere modellen. Peugeot belooft dat autorijden met de zelfrijdende auto leuk blijft. Daarom kan de bestuurder ook zelf het kleine stuur ter hand nemen en een van de rijstanden selecteren, Drive Boost of Drive Relax. In de autonome modus verdwijnen het stuur en een deel van de knoppen in het dashboard. De Instinct Concept heeft twee autonome rijstanden: Autonomous Sharp en Autonomous Soft. In die laatste modus ligt de nadruk op comfort, in de ‘scherpe’ rijstand zal de auto er alles aan doen om je op tijd bij je bestemming te brengen. 

De Instinct Concept denkt met je mee. Hij staat in contact met de cloud en dus met al je andere apparaten, zoals je smartwatch, telefoon en systemen in huis. Zo kan de auto op basis van de gegevens van je slimme horloge voorstellen om iets verder van je werk te parkeren en 10 minuten te lopen, omdat je de laatste dagen weinig beweging hebt gehad. Omdat ook de agenda is gekoppeld kan de auto via een melding op je telefoon aangeven dat je eerder moet vertrekken, omdat het druk is op de weg. Ook slim: het audiosysteem in de auto neemt de muziek over die je in huis beluisterde. 

Peugeot presenteert de Instinct Concept vandaag op het Mobile World Congress in Barelona en volgende week op de autosalon van Genève.