De officiële onthulling is vanavond in Milaan, maar nu al kunnen we je de eerste foto’s van de Hyundai Kona laten zien. De compacte SUV komt onder de Tucson in de line-up van Hyundai.

Hyundai stapt in het segment van de compacte SUV’s met de Kona. Dat doet het merk met een opvallend vormgegeven auto, kijk maar naar de robuust ogende kunststof beschermingsranden, de koplampen die uit twee delen bestaan en het dak dat in een contrasterende kleur kan worden uitgevoerd. De Hyundai Kona meet in de lengte 4,17 meter, 30 centimeter minder dan de Tucson. Ook is de Kona 9 centimeter lager dan zijn grote broer.

De motoren die Hyundai in de Kona gaat leveren zijn al bekend. Het benzine-aanbod omvat een 1.0 T-GDI-motor met 120 pk en een 1.6 T-GDI met 177 pk. Die laatste is standaard gekoppeld aan een zeventraps automatische versnellingsbak en optioneel te verkrijgen met vierwielaandrijving. Voor dieselrijders staat er een 1.6 CRDi met 110 pk klaar.

Hyundai onthult de Kona vanavond op een evenement in Milaan. Dan volgt er meer informatie. De auto komt in het najaar naar Nederland.