De Peugeot 5008 is niet langer een MPV, maar een SUV. Peugeot belooft dat het model aan ruimte niets heeft ingeboet. In Portugal rijden we de eerste meters met het nieuwe model om te kijken of die bewering waar is.

De Peugeot 5008 volgt na de nieuwe 3008 en heeft dan ook veel weg van zijn kleinere broer. 70 procent van de onderdelen delen de twee auto’s en dat is te zien, maar de achterkant van de 5008 verschilt aanzienlijk. Het dashboard is gelijk aan dat van de 3008 en dus zeer fraai vormgegeven en gemaakt van mooie plastics en afgewerkt met stoffen en chroomkleurige sierdelen. Indrukwekkend is het beeldscherm dat de tellers vervangt, het ziet er futuristisch uit.

We beginnen helemaal achterin, want daar is het bij de 5008 om te doen. Er zijn zeven zitplaatsen, de achterste twee stoelen kunnen in de bagagebodem weggeklapt en zelfs verwijderd worden. Deze zitplaatsen zijn alleen voor kinderen geschikt, de toegang ertoe is goed omdat de leuning van de stoelen op de tweede rij naar voren gehaald kan worden. Op de drie stoelen op rij twee zit je minder ruim dan in een MPV, maar als de passagiers niet bovengemiddeld lang zijn dan zul je ze niet horen klagen.

Peugeot 5008

Comfortabel

De Peugeot 5008 is comfortabel en werkt de vele oneffenheden in de wegen rondom Lissabon redelijk goed weg, zelfs met de grote wielen onder de testauto. De 1.6 THP-benzinemotor heeft 165 pk en dat is uiteraard meer dan voldoende voor de relatief zware Peugeot. Als je de auto in de sportstand zet dan is ‘ie zelfs behoorlijk vlot. De automaat heeft een beetje moeite om de goede eigenschappen van de motor te benutten en maakt soms vreemde schakelkeuzes. De besturing is prima: prettig bekrachtigd en nauwkeurig genoeg om de 5008 lekker over de slingerweggetjes in het Portugese achterland te sturen.

Veel goede dingen van de uitgaande 5008 zijn gebleven, maar nu verpakt in een aanzienlijk stoerder jasje. Deze auto heeft de potentie om Peugeots doelstelling, om van de 5008 de best verkopende zevenzits SUV in zijn segment te maken, te halen.

Lees hier de volledige test van de Peugeot 5008 op Autokopen.nl