Gisteren is aan Volkswagen de onderscheiding International Pick-up Award 2018 uitgereikt voor de Amarok. Iveco ging dankzij de Daily Blue Power-reeks met de hoofdprijs International Van of the Year 2018 naar huis.

Op de transportbeurs Solutrans zijn gisteren prijzen uitgereikt voor de beste bedrijfswagens van Europa. Een keer in de 2 jaar wordt een pick-up onderscheiden, dit jaar is dat de Volkswagen Amarok. Het is al de tweede keer dat de Amarok deze prijs binnensleept. 

Volkswagen Amarok

De 25-koppige jury - bestaande uit bedrijfsautojournalisten uit heel Europa - vinden de Amarok de belichaming van het thema 'Work hard, play hard'. Het juryrapport roemt het frisse, doelmatige design, de goede afwerking, de ergonomische voorstoelen en de ruime vijf zitplaatsen in de uitvoering met dubbele cabine. 

Ook de achttraps automaat en het uitgebreide aanbod van V6-motoren doen het goed bij de jury, onroad en offroad: "Zijn brede range van 3.0 TDI-motoren [...] vervult voor elke klantengroep alle wensen met betrekking tot vermogen en trekkracht." 

Bestelauto van het jaar 2018

De Iveco Daily Blue Power kreeg tijdens de gala-avond de hoofdprijs: internationale bestelauto van het jaar 2018. De Daily bestaat al 40 jaar. Het is volgens de jury het eerste bedrijfswagenmodel waarmee wordt ingespeeld op de milieuzones die in steeds meer Europese stadscentra gelden.

De Daily Blue Power is namelijk niet alleen verkrijgbaar met een 2,3 liter Euro6-dieselmotor maar ook met een 3.0 CNG-krachtbron (op aardgas) en met een volledig elektrische aandrijving. Het is de derde keer dat Iveco met de Daily de felbegeerde onderscheiding binnenhaalt.