De Opel Astra krijgt snel een facelift. Opel heeft alvast enkele foto's verspreid van wat we van de vernieuwde Astra kunnen verwachten.

Via social media heeft Opel een viertal teaserafbeeldingen vrijgegeven van de uiterlijke vernieuwing die de Opel Astra te wachten staat. Op het Twitter-kanaal tweet het merk: "De nieuwe Astra weet dat het allemaal om de details draait" en dat is dan ook wat we zien. Nieuwe koplampen, achterlichten en subtiel aangepaste buitenspiegels. 

Dit betekent niet dat er verder niets aan de Astra wijzigt. Zo zijn recent spionagefoto's opgedoken van een Astra met een afgeplakte voorzijde. Zaken als een nieuwe grille en bumper zijn dus goed mogelijk, Opel heeft die echter nog niet bevestigd. 

Interessant is de vraag of Opel, nu het merk overgenomen is door de Franse autobouwer PSA, de Astra aan zal bieden met motoren uit het Peugeot/Citroën-gamma. Het zou daar ook mee kunnen wachten totdat de middenklasser geheel vernieuwd wordt. 

Dat laatste wordt pas over een jaar of 3 verwacht. De huidige Astra dateert van 2015 en kan technisch nog enkele jaren mee. Naar verwachting zullen nu wel zaken als up-to-date infotainment en rijhulpsystemen aangebracht worden. Je leest het in onze nieuwsrubriek zodra de facelift officieel is.