Volvo presenteert op de autoshow van Peking later deze week de S90 Ambiance Concept. Bij dit studiemodel draait om het creëren van sfeer in het interieur.

De Volvo S90 Ambiance Concept is gebaseerd op Volvo S90 Excellence, een luxe uitvoering met drie zitplaatsen. Rechts voorin ontbreekt een stoel, zodat de passagier rechts achterin meer ruimte heeft. De Ambiance Concept moet nog meer comfort bieden, want met een knop op de middentunnel kunnen de passagiers verschillende ambiances kiezen. Deze kunnen ontspanning bieden of juist energie geven.

De basis van de ambiance-instellingen is de projectie op het plafond. Een sterrenhemel, een bos, regen of een meer: het is allemaal mogelijk. Andere functies worden aangepast aan het thema op het plafond, zo zijn er verschillende geuren beschikbaar maar ook bijpassende muziek en interieurverlichting. In de luidsprekers zitten bijvoorbeeld lichtgevende ringen, waarvan de kleur kan veranderen.

Volvo wil met de Ambiance Concept laten zien dat het mogelijk is om verschillende sferen in hetzelfde interieur te creëren. Het is aannemelijk dat we dergelijke functies binnenkort terug gaan zien in productiemodellen.