De naam van het nieuwe studiemodel dat Opel eind dit jaar onthult is bekend: GT X Experimental. Deze concept car laat zien wat we van Opel kunnen verwachten na 2020.

In de loop van volgend decennium presenteert Opel het eerste model met een nieuwe designtaal. Met het studiemodel GT X Experimental biedt het merk alvast een kijkje in de keuken. Met name aan de voorkant van de concept car zijn er een aantal herkenbare elementen, die straks op alle Opels terugkeren en op de foto's ook duidelijk te zien zijn. Op de tweede afbeeldingen zie je overigens ook de CEO van Opel, Michael Lohscheller.

Elke Opel wordt voorzien van een diepliggend, donker vlak aan de voorkant, waarin het logo, de koplampen en de sensoren van de veiligheidssystemen zijn opgenomen. Opel noemt dit gedeelte Vizor, omdat het volgens het merk lijkt op het vizier van een helm. Met een beetje fantasie zie jij dat ook.

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe ontwerptaal is het ‘Opel-kompas’. Het merklogo staat daarbij centraal in een denkbeeldig kruis, waarvan de horizontale lijnen worden gevormd door de led-dagrijverlichting en de verticale as in de motorkap en bumper is gevouwen.

Het nieuwe design moet de merkwaarden van Opel beter vertegenwoordigen. Nieuwe modellen van het merk moeten herkenbaar zijn als ‘Duits, bereikbaar en spannend’.