Hyundai’s ontwerpchef wil dat de auto’s van het merk sexyer worden. Ook komt er meer onderscheid tussen de verschillende modellen.

De 'brave' uitstraling van Hyundai’s moet verdwijnen. Dat vindt SangYup Lee, ontwerper van Hyundai. Tegen Automotive News zegt hij dat het zijn doel is om Hyundai-modellen sexy te maken. “Over een paar jaar moeten mensen zeggen: Hyundai heeft sensuele modellen, sexyer dan die van Alfa Romeo.” Nieuwe modellen moeten een uitstraling hebben die Lee omschrijft als 'sensueel en sportief'. Om te weten wat dat inhoudt kun je het beste de Le Fil Rouge Concept (foto's) als voorbeeld nemen. Dit studiemodel presenteerde Hyundai in maart op de autosalon van Genève en geeft volgens Lee een goede indruk van de nieuwe ontwerpideeën voor het merk.

Eén van de manieren om Hyundai een aantrekkelijker design te geven is meer onderscheid aanbrengen tussen de verschillende modellen: “Vergelijk het met de stukken op een schaakbord. Die zien er allemaal anders uit maar toch zijn ze een team”, aldus Lee. De Cascading-grille, die nu al op diverse Hyundai’s is te zien, zal blijven maar er komen meer varianties op dit kenmerkende Hyundai-element.