Kijk er maar even goed naar. Deze auto laat de toekomst van Opel zien. De GT X Experimental is de visie van het merk op auto’s in het volgende decennium. 

Opel blikt vooruit naar het volgende decennium met de GT X Experimental. Het is een kleine SUV, waarmee het merk bescheidenheid wil uitstralen. De auto moet namelijk niet alleen de merkwaarden ‘Duits’ en ‘spannend’ vertegenwoordigen, maar ook ‘bereikbaar’. Met een lengte van slechts 4,06 meter is de nieuwe conceptcar 15 centimeter korter dan de kleinste SUV die het merk op dit verkoopt, de Crossland X.

De nieuwe designtaal wordt gekenmerkt door eenvoudige lijnen. De naden tussen de carrosseriedelen zijn zoveel mogelijk gecamoufleerd en zo smal mogelijk gemaakt. Elke nieuwe Opel in het nieuwe decennium krijgt de Opel Vizor, het zwarte paneel aan de voorkant met daarin de verlichting, het logo en de sensoren, radars en camera’s voor de rijhulpsystemen. Een ander element dat straks op alle Opels terugkeert is het Opel-kompas. Zowel aan de voor- als achterkant wordt het logo gemarkeerd door horizontale (de led-verlichting) en verticale lijnen (vouwen in de plaatwerk).

In het interieur overheerst eenvoud. Alle schermen en knoppen zijn gevat in een groot scherm, dat zowel het instrumentarium als het middengedeelte van het dashboard beslaat. De ventilatieroosters zijn verstopt achter het scherm, waardoor het dashboard een opgeruimde indruk maakt. Zowel aan de binnen- als buitenkant zijn afgevlakte driehoekjes te vinden, ter decoratie. Eén van de vormpjes op de dorpel dient als indicator voor de batterijstatus. Want ja, de GT X Experimental is uiteraard volledig elektrisch aangedreven. Ook dat past in de toekomstvisie van het merk, vanaf 2024 komt er van elke Opel een elektrische uitvoering.