Opel GT X Experimental Concept

In de eerste helft van volgend jaar opent Opel de orderboeken voor de nieuwe, volledig elektrisch aangedreven Corsa. Het merk belooft dat de nieuwe auto betaalbaar zal zijn en daarmee elektrisch rijden voor meer mensen bereikbaar maakt.

Opel maakt zijn plannen voor 2019 concreet. Het merk kondigde eerder al aan grote ambities te hebben op het gebied van elektrificatie en geeft die plannen nu vorm. De belangrijkste aankondiging: de nieuwe Corsa krijgt een volledig elektrische aandrijving en is vanaf de eerste helft van volgend jaar te bestellen.

De Corsa moet een betaalbaar alternatief worden voor de elektrische auto's die nu al op de markt zijn. “De nieuwe Corsa maakt elektrisch rijden voor een breed publiek bereikbaar. Het wordt een elektrische auto voor iedereen”, aldus Michael Lohscheller, CEO van Opel.

Het blijft niet bij de Corsa, in 2020 volgt een nieuwe generatie van de Mokka X en ook die krijgt een volledig elektrische aandrijving. Verder start Opel volgend jaar met de productie van de 300 pk sterke Grandland X Plug-in Hybrid. Doordat de elektromotor bij de achterwielen is gemonteerd, krijgt de Grandland X voor het eerst de beschikking over vierwielaandrijving.