Peugeot heeft van de Rifter, de opvolger van de Partner, een avontuurlijke terreinwagen gemaakt. De Rifter 4x4 Concept laat zien welke mogelijkheden er zijn met de nieuwe MPV.

Peugeot zet de presentatie van de Rifter op de aanstaande autosalon van Genève kracht bij met de aanwezigheid van de Rifter 4x4 Concept. Dit studiemodel is een opgehoogde en stoer aangeklede versie van de Rifter, de opvolger van de Partner.

Zoals de naam al zegt heeft de Rifter 4x4 Concept vierwielaandrijving. Voor realisatie hiervan heeft het merk de hulp ingeroepen van de Franse specialist Dangel. De techniek blijft niet voorbehouden aan het studiemodel, de reguliere Rifter is straks ook te bestellen met vierwielaandrijving van Dangel. De concept car heeft daarnaast 8 centimeter meer bodemspeling en terreinbanden.

De Rifter 4x4 Concept is verder aangekleed met gele accenten, zowel aan de buitenkant als in het interieur. De auto die Peugeot in Genève tentoonstelt heeft daarnaast een daktent en diverse andere accessoires om het kamperen aangenamer te maken.