Kia breidt het gamma van de Rio uit met de sportieve GT-line. Direct na het debuut op de autoshow in Genève start in maart de verkoop.

Een jaar na de introductie van de nieuwe Kia Rio volgt familie-uitbreiding. Kia's bekende GT-Line, met rijke uitrusting en sportieve details, zal voor dit model beschikbaar zijn aan het einde van het eerste kwartaal in 2018. De Rio GT-Line wordt altijd voorzien van een 1,0 liter T-GDi-turbobenzinemotor, naar keuze met 100 of 120 pk vermogen. Al vanaf 1.500 tpm is het maximumkoppel van 171 Nm beschikbaar. Bij bestelling is de handmatige versnellingsbak aan te kruisen met vijf of zes verzetten.

Uitgebreide uitrusting

De unieke kenmerken van de GT-Line geven de compacte auto een fraaie uitstraling: 17 inch lichtmetalen GT-Line-wielen, led-dagrijverlichting, led-mistlampen in 'ijsblokjes' design, uitlaatsierstukken, plus verchroomde grille en ruitomlijsting. Zwart afgewerkte dakspoilers en dorpels ontbreken niet. Kia biedt de GT-Line aan in zes lakkleuren.

De stoelen zijn van zwart kunstleer en grijze stof, gestikt met contrasterende stiksels voor een sportief tintje. Het van onder afgeplatte stuurwiel is met leder bekleed. Accenten in koolstofvezel-look vind je op de portieren en het dashboard, de pedalen zijn uitgevoerd in aluminium. 

Standaard wordt de Rio GT-Line afgeleverd met in bochten meesturende koplampen, een 7 inch groot touchscreen met navigatie en smartphone-uitwisseling, stuur- en stoelverwarming en de rijhulpjes uit de Advanced Driver Assistance Systems. De prijzen worden nog bekendgemaakt.