Abarth presenteert de Scorpion Skin-editie, in samenwerking met kunstenaar Pablo Lücker. De Abarth met oplichtende ‘strepen’ wordt in Nederland geveild voor het goede doel.

Abarth komt met een 'one-off' van de 595, de Scorpion Skin-editie. Het merk, dat een schorpioen als beeldmerk heeft, zette kunstenaar Pablo Lücker aan het werk om de 595 te voorzien van een ‘schorpioenenhuid’. De Scorpion Skin-editie is voorzien van oplichtende illustraties, die van motorkap tot achterklep over de auto lopen. De zwarte carrosserielak en wielen zorgen voor een maximaal contrast. Onder de motorkap ligt de bekende 1.4 turbomotor met 160 pk vermogen, een Record Monza-uitlaat zorgt voor een sportief geluid.

De Scorpion Skin-editie is uniek, er bestaat slechts één exemplaar dat in Nederland wordt geveild voor KWF Kankerbestrijding. De oprichter van het merk, Carlo Abarth, is in 1979 gestorven aan de gevolgen van deze ziekte. De auto gaat tijdens een besloten evenement onder de hamer, geïnteresseerd kunnen zich hiervoor aanmelden bij Abarth Nederland.