De Europese introductie van de Nerissimo-uitvoeringen vindt morgen plaats, bij de Maserati-stand op de autobeurs in Genève. Het sleutelwoord is 'zwart' - 'Nerissimo' in het Italiaans.

De keuze voor zwart verklaart het Italiaanse merk als volgt: 'Zwart is synoniem met elegantie, maar ook met extreme sportiviteit.' De Nerissimo-look is over een tijdje te bestellen bij een nieuwe Maserati Ghibli, Quattroporte of Levante in GranSport-uitrustingsniveau. 

Dan levert de dealer je Maserati af in zwarte, pikzwarte bodylak. Enkele features zoals de bovenzijde van de grille en de drietand worden in zwart chroom uitgevoerd, andere in een 'exclusieve' zwarte afwerking, waaronder de deurgrepen en ruitomlijsting. 

Maserati Ghibli Nerissimo 2018

Hoewel de drie modellen veel van elkaar weg hebben verschillen ze subtiel. De SUV Levante wordt aanvullend voorzien van beschermende bodemplaten voor- en achteraan plus zwarte mistlampringen. De donkere afwerking van led-koplampen is toebehouden aan de Ghibli en Quattroporte. Voor alle drie is er keuze uit diverse lichtmetalen wielen, vanzelfsprekend met donkere finish. 

De Quattroporte krijgt ook nog eens getinte ramen en een zonnescherm mee, dat wordt zwartkijken binnenin. Een achteruitkijkcamera en afwerking in pianozwart of carbon zijn eveneens standaard in het vierdeursmodel. Zowel in de Ghibli als Levante zijn sportstoelen en het sportstuurwiel verwarmd. De SUV wordt uitgerust met vier-zone climate control en een Easy Entry-systeem. De Ghibli krijgt een afwerking mee in de tint Dark Mirror. 

Officine Maserati

Tijdens de autosalon in Genève introduceert het Italiaanse premiummerk ook officieel het Officine Maserati-programma. Onder dit merklabel zal het vernieuwde merk gebruikte Maserati-modellen gaan aanbieden. Auto's die onder deze merkgarantie vallen moeten voldoen aan liefst 121 eisen.