Hyundai heeft op de autosalon van Genève meerdere primeurs, de nieuwe Santa Fe is letterlijk de grootste. Het nieuwe vlaggenschip van het merk in Europa staat hier vooral om mooi te zijn.

“Hij ziet er echt ontzettend goed uit, hè?” De woordvoerder van het merk is te spreken over het design van het nieuwe model. “Het is echt een design-statement, daarom halen we de auto ook naar Nederland.” Er was nog even twijfel of dat zou gebeuren, vanwege de relatief hoge CO2-uitstoot van de grote SUV. Met ons belastingstelsel wordt de auto daardoor niet zo betaalbaar als Hyundai graag zou willen. “Er komt ook een plug-in hybride, maar die volgt pas later. Dan kunnen we Santa Fe bereikbaarder maken.”

Op de beursvloer leren we dat het nieuwe model weer een flinke stap vooruit is ten opzichte van de uitgaande Santa Fe. Hij ziet er niet alleen goed uit maar heeft ook een keurig dashboard, het nieuwste infotainmentsysteem van Hyundai en fijne, comfortabele stoelen. Ruimte is er als vanouds in overvloed, zowel voor- als achterin en ook in de kofferruimte.

De woordvoerder geeft aan dat de Santa Fe vooral een imagobuilder is voor Hyundai in Nederland. Hij kan nog niet zeggen wanneer het nieuwe model hier verschijnt: “We hebben een vol programma met enkele belangrijke nieuwe modellen, de focus ligt eerst daarop.”