Over enkele weken zal in ons land de gefacelifte Hyundai Tucson worden gepresenteerd. Nu alvast de Amerikaanse uitvoering in het kort.

Hyundai geeft de Tucson een facelift. Dankzij de nieuwe 'Cascading grille' is de SUV direct herkenbaar als moderne Hyundai. Aanvullend moeten nieuwe lichtunits voor (met led-koplampen) en achter, aangepaste bumpers, een skid plate, een andere geluidsdemper en een modern design wielen het uiterlijk een frisse look geven.

De update voor het Europese model wordt pas over enkele weken gepresenteerd, nu alvast krijgen we een voorproefje in de vorm van de Amerikaanse uitvoering. Die staat momenteel op de New Yorkse autoshow. Een overeenkomst tussen de twee is dat beide worden voorzien van up-to-date infotainment- en assistentiesystemen. 

Ook de motoren van de Tucson zijn verbeterd, maar de specificaties verschillen per continent. Hyundai heeft de krachtbronnen kleiner gemaakt en de CO2-uitstoot verminderd. Zodra we de Nederlandse specificaties vernemen lees je ze in deze rubriek.