De nieuwe waterstofauto van Hyundai, de Nexo, kost 69.995 euro. Het merk start in september met de levering van de auto.

Hyundai zet in september zijn nieuwe waterstofauto in de showrooms. De Nexo kost 69.995 euro en komt in twee uitvoeringen. Het merk heeft nu al tachtig pre-orders ontvangen en dat terwijl het aantal waterstofstations in ons land nog altijd beperkt is tot vier. De komende jaren wordt dat aantal wel verdubbeld, maar daarmee is het netwerk nog lang niet dekkend. Het is daarom prijzenswaardig dat Hyundai desondanks een nieuwe waterstofauto in de markt zet.

De lijst van de standaarduitrusting van de Nexo is erg lang. Onder andere actieve rijhulpsystemen, parkeer-, regen- en lichtsensoren, full-led-verlichting, 17 inch lichtmetalen wielen, lederen bekleding, een automatisch dimmende binnenspiegel, een digitaal instrumentarium, een navigatiesysteem met 12,3 inch beeldscherm, keyless entry, een draadloze telefoonlader, een achteruitrijcamera, airconditioning met automatische klimaatregeling, elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen en een elektrisch bedienbare achterklep zijn aanwezig.

Er is dus niets meer te wensen over, zou je denken. Maar Hyundai biedt voor 4.000 extra ook nog het Plus-pakket aan. Daarin zitten 19 inch lichtmetalen wielen, een panoramadak, een bagage-afdekscherm, stoelventilatie, achterbankverwarming, een audiosysteem van het merk Krell en een 360 graden-camera.

665 kilometer

Hyundai geeft voor de Nexo een rijbereik op van 665 kilometer op een volle tank waterstof. Via een brandstofcel wordt de waterstof omgezet in elektriciteit, waarmee de 135 kW (184 pk) sterke elektromotor wordt gevoed.

De Nexo is vanaf september te verkrijgen maar kan nu al besteld worden. Voor zakelijke rijders, en dat zijn waarschijnlijk alle Nexo-rijders, lonkt 4 procent bijtelling. Vanaf volgend jaar worden elektrische auto’s van meer dan 50.000 euro boven dat bedrag belast met 22 in plaats van 4 procent bijtelling, maar voor waterstofauto’s geldt dat niet.