Mercedes-AMG stelt de vernieuwde GT voor. De sportcoupé is opgewaardeerd met een nieuw infomediasysteem, nieuwe sportieve opties en de nieuwe uitvoering GT R Pro.

Het lijkt nog maar kort geleden dat Mercedes-AMG de GT aan de wereld voorstelde, maar dat moment ligt alweer ruim 4 jaar achter ons. Daarom komt Mercedes-AMG nu met een update van de sportcoupé, die geldt voor alle tweedeursuitvoeringen: de GT, GT S, GT C, GT R en de Roadster-versies.

De vernieuwde AMG GT is te herkennen aan de nieuwe koplampen en achterlichten en de gewijzigde diffusor aan de achterkant. Op de optielijst staan nieuwe wielen en kleuren, waarmee de GT verder is aan te kleden. Het dashboard is gewijzigd om het infomediasysteem, uit de onlangs aan het assortiment toegevoegde AMG GT 4 Door Coupé, te kunnen integreren. Het bestaat uit schakelaars met kleurendisplays, die op het stuur en de middenconsole zijn aangebracht, en twee enorme beeldschermen. De grootste meet 12,3 en vervangt de traditionele tellers, het tweede scherm bevindt zich in het midden van het dashboard.

Met het nieuwe systeem zijn er ook nieuwe mogelijkheden. Zo is het nu mogelijk om de data van het rijden op een circuit op te slaan en te vergelijken. Met het nieuwe AMG Dynamics zijn betere circuitprestaties mogelijk, omdat het ESP-systeem nog nauwkeuriger de wielen aanstuurt. Bovendien kan de slimme elektronica voorspellen hoe de auto zal reageren in extreme situaties en daarop inspelen.

De V8-motor in de AMG GT blijft ongewijzigd en levert afhankelijk van de gekozen uitvoering 476 tot 585 pk.

AMG GT R Pro

Van de krachtigste uitvoering, de AMG GT R, introduceert Mercedes-AMG een nieuwe, op het circuit gefocuste uitvoering met de naam Pro (foto 1 en 2). Deze versie is uitgerust met een rolkooi, vierpunts racegordels, een brandblusser en een handmatig instelbaar onderstel. De Pro-uitvoering heeft een geoptimaliseerde aerodynamica, een aangepast onderstel en is lichter door de toepassing van hoogwaardigere materialen.

De vernieuwde Mercedes-AMG GT komt begin volgend jaar naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.