Op de Autosalon van Parijs maken we kennis met de nieuwe Audi A1. Het blijkt een verrassend leuk autootje te zijn geworden.

Speelse details, een kunstig ingedeelde grille en futuristische led-verlichting. De nieuwe Audi A1 is een opvallende auto, in ieder geval in de uitvoeringen die op de Autosalon van Parijs worden gepresenteerd. De koplampen zijn al ware kunststukjes op zich, met aluminium elementen met Audi-logo.

Het dashboard is net zo opvallend, met een cockpit-gedeelte dat om de bestuurder heen is geboetseerd. Het centrale beeldscherm is erg mooi geïntegreerd en toont de nieuwste versie van Audi's infotainmentsysteem. Het dashboard komt boven de middentunnel een stuk naar binnen toe, om vervolgens bij het bijrijdersgedeelte weer terug te lopen. Al met al een bijzonder ontwerp en ook heel anders dan alles wat Audi tot nu toe heeft gemaakt. Praktisch is het interieur ook, want de ruimte achterin is ruim voldoende en ook de kofferbak heeft een bruikbare inhoud.

Je kunt de nieuwe A1 zelf al snel gaan bekijken, half november staat de auto bij de dealers. Bijzonder is dat er geen diesels in de prijslijst staan, en die komen er ook niet als we de woordvoerder mogen geloven: “Ze staan nu in ieder geval niet op de planning en daar komen ze voorlopig ook niet op te staan.” Of er in plaats daarvan een elektrische versie komt kan hij nog niet beloven, maar we mogen wel noteren dat het ‘aannemelijk is dat er een compacte Audi komt met elektrische aandrijving’. Wij weten genoeg…