Opel GT X Experimental

Opel heeft zijn plannen voor de komende jaren bekend gemaakt. In 2019 krijgen we de nieuwe Corsa en Vivaro te zien en in 2020 de opvolger van de Mokka X. Ook brengt het merk binnen nu en ruim 2 jaar vier geëlektrificeerde modellen op de markt.

Opel heeft zijn plannen voor de komende 2 jaar op een rijtje gezet. Het belangrijkste nieuws is dat de nieuwe generatie Corsa volgend jaar wordt gepresenteerd. Daarvan verschijnt ook een volledig elektrische versie, het is een van de vier geëlektrificeerde modellen die Opel op de markt brengt tussen nu en eind 2020. In 2024 wil het merk van elk model minimaal één uitvoering aanbieden met een elektromotor. Dat kan dus een volledig elektrische versie zijn, maar ook een hybride. Moederbedrijf PSA heeft onlangs de eerste plug-in hybrides gepresenteerd, het is aannemelijk dat in ieder geval de Opel Grandland X zo’n aandrijflijn krijgt.

2019 is ook het jaar waarin we de volledig nieuwe Vivaro tegemoet kunnen zien. Er komen net als nu luxe personenversies en bestelwagenuitvoeringen. In totaal brengt Opel tot eind 2020 acht nieuwe en vernieuwde modellen op de markt. Daarbij zitten zeer waarschijnlijk vernieuwde edities van de Astra en Insignia.

Karl en Adam verdwijnen

Er zijn ook modellen die het veld moeten ruimen. De kleinste Opels, de Karl en de Adam, krijgen geen opvolgers. Opel blijft beide auto's verkopen tot eind 2019. Ook de Cascada wordt niet opgevolgd door een nieuwe editie. In Nederland wordt de cabrio op dit moment alleen nog uit voorraad verkocht.