Opel introduceert een nieuw infotainmentsysteem voor de Insignia. Het systeem heeft een doorsnee van maximaal 8 inch en is voorzien van de nieuwste technieken. Gebruikers van Android Auto of Apple CarPlay kunnen nu hun telefoon gebruiken in combinatie met het systeem van Opel.

Hoewel de maximale grootte van het scherm niet toeneemt is de software geheel herzien. Opel ontsluit nieuwe functionaliteiten en naar verluidt werkt het systeem sneller en soepeler. Het 8 inch grote digitale instrumentarium meet eveneens 8 inch en is naar eigen smaak te configureren.

Multimedia en Multimedia Navi Pro

Het nieuwe systeem komt in twee smaken, Multimedia en Multimedia Navi Pro. Voor wie graag gebruik maakt van de ingebouwde navigatie is de tweede variant de beste keuze. Het systeem maakt nu gebruik van live verkeersinformatie vanuit meerdere bronnen, waardoor je altijd de meest optimale route rijdt. Ook is het mogelijk om de kaarten draadloos te updaten naar een nieuwe versie.

Naast up-to-date is het systeem ook slim. Het leert je persoonlijke voorkeuren kennen en doet op basis daarvan navigatiesuggesties. Het nieuwe infotainmentsysteem maakt zijn debuut in de Insignia maar verschijnt op termijn ook in andere Opel-modellen.