De eerste auto van de nieuwe I.D.-modellijn van Volkswagen wordt leverbaar met twee verschillende batterijpakketten. Het rijbereik is met de meest betaalbare optie zo’n 330 kilometer, volgens de nieuwe WLTP-meetmethode.

Langzaam maar zeker wordt er meer bekend over de nieuwe, elektrische I.D.-modellen van Volkswagen. Vorige week maakte het merk meer bekend over het nieuwe MEB-platform waarop de elektrische auto's worden gebouwd, nu komt er meer informatie naar buiten over de beschikbare accupakketten van het eerste I.D.-model, een hatchback van het formaat Golf.

Deze auto krijgt de beschikking over twee verschillende accupakketten: 48 en 62 kWh. Die laatste heeft twee extra accucellen, die net als de andere batterijen in de bodem van de auto zijn opgenomen. De actieradius van de 48 kWh-versie is zo’n 330 kilometer en met het grotere accupakket komt de Volkswagen I.D. zo’n 450 kilometer ver. Beide waarden zijn gemeten volgens de nieuwe, ‘realistische’ WLTP-methode.

De Volkswagen I.D. komt eind 2019 op de markt, een jaar later gevolgd door de cross-over I.D. Crozz. In 2022 volgen er grotere modellen en die krijgen een ook een groter accupakket van 111 kWh.