Audi SQ2

300 pk vermogen, 400 Nm koppel. Dat zijn de belangrijkste cijfers van de Audi SQ2, het nieuwe sportieve topmodel van Audi's kleinste SUV.

Maak kennis met de Audi SQ2, de nieuwe topversie van de Q2. De toevoeging van de S staat garant voor aansprekende prestaties en die levert de SQ2 dan ook. Onder de motorkap ligt een 2.0 TFSI-motor, die 300 pk vermogen en 400 Nm koppel ophoest. Het bekende sprintje van 0 naar 100 km/u doet de SQ2 in 4,8 seconden, de topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Om de aandrijfkrachten goed over te brengen op het asfalt is de snelste Q2 voorzien van Quattro vierwielaandrijving. Als het moet kan 100 procent van het koppel naar achteren worden gestuurd. Voor het schakelwerk is er een zeventraps automaat, die met flippers aan het stuur ook handmatig bediend kan worden. De SQ2 staat 20 mm dichter bij het asfalt dan de reguliere Q2 en is voorzien van besturing met variabele overbrenging. Dat wil zeggen dat de mate waarin de wielen reageren op je stuurbeweging kan variëren.

De SQ2 is te herkennen aan de grote zwarte grille met verticale lamellen. Ook de luchtinlaten in de voorbumper, de front splitter, de aluminiumkleurige spiegelkappen, de achterspoiler en de diffusor met vier uitlaatpijpen zijn herkenningspunten. Het interieur is aangekleed met sportstoelen, een sportstuur, matgrijze tellers en aluminium pedalen.

De Audi SQ2 komt in januari naar Nederland, de prijs is nog niet bekend.