Iveco stelt de vernieuwde Daily voor. De grote bestelwagen krijgt naast een gewijzigd uiterlijk nieuwe technologie en schonere motoren.

Iveco heeft de Daily vernieuwd. Het werkpaard onder de bedrijfswagens is voorzien van nieuwe, slimme rijhulpsystemen. Een file-assistent, een rijbaanassistent, een noodremsysteem, adaptieve cruise control en een zijwindassistent moeten het leven van de bestuurder makkelijker maken. Dat geldt ook voor de andere nieuwe functies, zoals led-koplampen, een gripsysteem voor off-road rijden, een elektronische handrem en een extra lichte citystand op de stuurbekrachtiging.

Het vernieuwde infotainmentsysteem Hi-Connect is voorzien van een 7 inch aanraakscherm en ondersteunt smartphone-ondersteuning via Apple Carplay en Android Auto. Iveco kan via het nieuwe systeem op afstand voertuigupdates uitvoeren. Met een app kan de wagenparkbeheerder bovendien allerlei data van de auto’s die hij in beheer heeft inzien en met elkaar vergelijken. De app geeft op basis van die data aan de bestuurder en beheerder tips over bijvoorbeeld efficiënter rijden.

Gewijzigde voorkant

De vernieuwde Daily is te herkennen aan de vernieuwde voorkant, met hertekende grille, koplampen en bumper. Die laatste bestaat uit drie delen, waardoor bij kleinere schades niet de hele bumper vervangen hoeft te worden en dat scheelt in de kosten. Ook de langere onderhoudsinterval van 60.000 kilometer is er om de bedrijfskosten zo laag mogelijk te houden.

Iveco biedt de Daily aan met drie verschillende motoren. De 2.3-dieselmotor is er in verschillende versies met vermogens van 116 tot 156 pk. Deze krachtbron is voorzien van onder andere een verbeterde turbo en verbruikt tot 10 procent minder brandstof dan voorheen. Naast de 2.3 bestaat het assortiment uit een 3.0 dieselmotor met 160 tot 210 pk en een aardgasvariant met 136 pk sterke 3,0 liter motor.

De vernieuwde Iveco Daily komt later dit jaar naar Nederland, de Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.