Volkswagen komt in 2021 met een zevenzits SUV die volledig elektrisch is aangedreven. De ID. Roomzz die het merk deze week op de autoshow van Shanghai toont is de directe voorbode van die SUV.

Volkswagen voegt in 2021 een volledig elektrisch aangedreven SUV toe aan zijn assortiment. Deze auto komt boven de productieversie van de eerder gepresenteerde ID. Crozz te staan en heeft zeven zitplaatsen.

De auto maakt gebruik van Volkswagens nieuwe platform voor elektrische auto’s en heeft 82 kWh groot accupakket, waarmee een rijbereik van 450 kilometer mogelijk is. De SUV wordt aangedreven door twee elektromotoren, een 75 kW (101 pk) sterk exemplaar op de vooras en een met 150 kW (203 pk) bij de achteras. Het totale vermogen is daarmee 225 kW (305 pk), goed voor een 0 tot 100 km/u-sprintje in 6,6 seconden. Volkswagen geeft een topsnelheid van 180 km/u op. Opladen kan via inductie of met een stekker.

De ID. Roomzz die Volkswagen presenteert in China is de directe voorbode van de elektrische SUV. Het ontwerp aan de buitenkant is voor zo’n 90 procent realistisch, het interieur staat nog wat verder van de werkelijkheid af. Zo heeft het studiemodel vier luxe loungestoelen, terwijl de productieversie zeven zitplaatsen krijgt. Ook het dashboard met het futuristische stuur heeft weinig te maken met wat we in 2021 te zien krijgen, maar er is wel een grote kans is dat het zwevende glazen paneel met daarin een groot beeldscherm terugkeert op de productie-auto.