Gewichtsbesparing nieuwe Opel Corsa

Opel geeft vooruitlopend op de onthulling van de nieuwe Corsa alvast wat informatie vrij. De auto wordt 10 procent lichter, 4 centimeter langer en komt alleen als vijfdeursmodel.

De nieuwe Opel Corsa komt eraan. De onthulling is later dit jaar, waarschijnlijk nog voor de zomer. Opel maakt nu alvast wat informatie bekend over het nieuwe model. Het merk benoemt vooral de gewichtsbesparing, de zesde generatie is tot 108 kilogram lichter dan de uitgaande Corsa. Dat is zo’n 10 procent. De lichtste versie weegt 980 kilogram.

De gewichtsbesparing is vooral te danken aan de lichtere motoren en voertuigstructuur, maar ook de lichtere stoelen en de aluminium motorkap helpen mee. De nieuwe Corsa maakt gebruik van het platform en de motoren van de nieuwe 208 van zustermerk Peugeot. Onder de motorkap komen benzine-, diesel- en elektromotoren te liggen.

De nieuwe compacte auto van Opel is slechts 4 centimeter langer dan het huidige model, waardoor de beschikbare ruimte ongeveer gelijk blijft. Verder maakt Opel bekend dat de nieuwe Corsa standaard met achterportieren wordt geleverd, de driedeursuitvoering verdwijnt dus.