De Audi S5 keert binnenkort terug in de prijslijst, maar niet in dezelfde vorm. Onder de motorkap ligt voortaan een 3.0 TDI dieselmotor.

De Audi S5 Coupé en S5 Sportback zijn even weggeweest, maar komen nu terug. Er is in de tussentijd wel iets veranderd, want niet langer zorgt de 3.0 TFSI benzinemotor voor de aandrijving maar een 3.0 TDI diesel. Deze motor is voorzien van een elektrische compressor, waardoor bij weinig toeren veel trekkracht beschikbaar is.

Met 347 pk is de dieselmotor iets minder krachtig dan de TFSI die hij vervangt, maar het koppel is met 700 Nm fors meer. Voor de standaardsprint van 0 naar 100 km/u maakt het allemaal weinig uit, de S5 Coupé doet dit in 4,8 seconden. Bij tussenacceleraties is de dieselmotor met zijn elektrohulp in het voordeel en bij rustig rijden hoeft de achttraps automaat minder vaak terug te schakelen, omdat er altijd veel trekkracht beschikbaar is.

De elektrische compressor wordt gevoed door een 0,5 kWh-accu of direct door de slimme  starter-generator, die op een 48 Volt stroomcircuit is aangesloten. Het mild-hybridesysteem neemt bij lage motorbelasting voor maximaal 40 seconden de taken van de brandstofmotor over, waardoor het verbruik wordt beperkt.

De Audi S5 is standaard voorzien van vierwielaandrijving. In normale omstandigheden wordt 40 procent van het koppel naar de voorwielen gestuurd en 60 procent naar achteren. Als het nodig is kan de verhouding verschuiven naar maximaal 70 procent aan de voorkant of 85 procent aan de achterkant.

Audi start in het derde kwartaal van dit jaar met de leveringen van de S5 TDI. De prijzen zijn nog niet bekend.