Nog heel even geduld. Opel voert op dit moment de laatste tests uit met de nieuwe Corsa. De onthulling laat niet lang meer op zich wachten.

De zesde generatie Opel Corsa komt eraan. Opel maakt bekend dat op dit moment de allerlaatste tests met het nieuwe model worden uitgevoerd in Duitsland. Het uitgebreide testprogramma, onder andere met een bezoek aan Lapland, komt daarmee bijna ten einde.

De nieuwe Corsa wordt binnenkort onthuld. Wanneer precies is nog niet bekend, maar Opel kondigt wel alvast aan dat de verkoop van het nieuwe model in de zomer start. Het merk belooft dat de Corsa dynamischer rijdt, zonder in te leveren op comfort. Het feit dat de auto 10 procent lichter is dan zijn voorganger draagt daar aan bij.

De nieuwe Corsa deelt zijn techniek met de 208 van zustermerk Peugeot. Net als van dat model komt er een volledig elektrisch aangedreven versie, met 100 kW sterke elektromotor en 50 kWh accupakket, goed voor actieradius van zo’n 340 kilometer. Daarnaast staan er benzine- en dieselmotoren met vermogens van 75 tot 130 pk op het programma.