Porsche maakt de Turbo S E-Hybrid-techniek uit de Panamera beschikbaar in de Cayenne en Cayenne Coupé. Met 680 pk is het meteen de krachtigste uitvoering van de SUV die je kunt kopen.

Porsche breidt het aanbod van de Cayenne uit met de nieuwe plug-in hybride-uitvoering Turbo S E-Hybrid. Deze komt naast de huidige E-Hybrid in het assortiment en heeft een systeemvermogen van maar liefst 680 pk. De basis van de nieuwe hybride aandrijflijn wordt gevormd door een 550 pk sterke 4.0 V8-benzinemotor.

Het maximaal koppel van 900 Nm is dankzij de elektromotor, die tussen de V8 en de achttraps automaat is ingebouwd, vrijwel direct beschikbaar. De Cayenne kan, als alles meezit, over een afstand van 40 kilometer volledig elektrisch rijden. Porsche geeft een verbruik op van 3,7 l/100 km (1 op 27). Via een laadpaal duurt het opladen van de 14,1 kWh-accu iets minder dan 2,5 uur.

De uitrusting van de Cayenne Turbo S E-Hybrid is ten opzichte van de andere uitvoeringen uitgebreid met onder andere luchtvering, keramische remschijven en 21 inch wielen. Bestellen kan per direct, de leveringen beginnen eind september. De prijs van de nieuwe stekkerhybride bedraagt 190.400 euro, de Coupé kost 3.800 euro meer.