Medio oktober neemt Volkswagen de grondig vernieuwde Transporter in de voorverkoop. Vooruitlopend maakt het merk meer informatie bekend over deze 'T6.1'.

Vooruitkijkend naar de marktintroductie van de vernieuwde Volkswagen Transporter, half oktober, verstrekt Volkswagen nieuwe informatie. Bijvoorbeeld over de viercilinder 2.0-dieselmotoren: daarvan wordt de 84 pk-uitvoering vervangen door een 90 pk-exemplaar en het 102 pk-exemplaar door eentje met 110 paardenkrachten. Zoals in onderstaande tabel te zien is, zijn sommige van de in totaal vier vermogensuitvoeringen ook leverbaar met een DSG-automaat en/of 4Motion-vierwielaandrijving. 

Alle motoriseringen voldoen aan de nieuwste emissienormen, Euro 6d  TEMP-EAVP. Hiervoor is de vernieuwde Transporter uitgerust met een SCR-katalysator, die werkt met de stof AdBlue om stikstofoxiden te neutraliseren. Ook nieuw is dat het roetfilter niet langer automatisch geactiveerd hoeft te wordt. Als de bestelwagen bijvoorbeeld tijdens pakketbezorging kleine trajecten op lage snelheden rijdt, kan activering handmatig geregeld worden. 

Motoriseringen Volkswagen Transporter 'T6.1' 2020
Voorwielaangedreven            
soort

inhoud

vermogen

max.

koppel

 

standaard

transmissie

optionele

transmissie

diesel (TDI) 2,0 liter  90 pk 220 Nm vanaf 1.250 tpm handbak -
  2,0 liter 110 pk 250 Nm vanaf 1.400 tpm handbak -
  2,0 liter 150 pk 340 Nm tussen 1.500 en 3.000 tpm handbak 7-DSG
  2,0 liter 199 pk 450 Nm tussen 3.800 en 4.000 tpm 7-DSG -
4Motion achterwiel-aangedreven            
soort inhoud vermogen max. koppel  

standaard

transmissie

optionele

transmissie

diesel (TDI) 2,0 liter 150 pk     6-DSG 7-DSG
  2,0 liter 199 pk     7-DSG -

Zoals we in een eerder bericht schreven, wordt een hele reeks nieuwe infotainmentsnufjes verkrijgbaar voor de T6.1, bijvoorbeeld de natuurlijke spraakbesturing ('Hé Volkswagen, ...!'). Daarnaast verschijnt de Transporter met naar eigen wens in te richten Digital Cockpit. Van de aangekondigde nieuwe assistentiesystemen is de Cross Wind Assist het noemen waard: dit standaard aanwezige systeem stabiliseert de bestelwagen bij zijwind. Kies je voor de automatische afstandsregeling in combinatie met een DSG-transmissie, dan beschikt de Transporter ook over een Stop-and-Go-functie. 

Hé Volkswagen, ...!

De Volkswagen Transporter 'T6.1' verschijnt met enkele en dubbele cabine. Optioneel kan worden gekozen voor drie configuraties: werkplaats, postbode en de robuuste uitvoering koerier, voor extra zware belasting. Bij de introductie verschijnen zes nieuwe exterieurkleuren, nieuwe two-tone lakcombinaties en zes nieuwe wieldesigns.