Opel kondigt de vernieuwde Insignia aan. Nog niet alle informatie is bekend, maar het vlaggenschip van Opel krijgt in ieder geval een nieuwe neus en verbeterde veiligheidstechnieken.

De vernieuwde Opel Insignia herken je aan de nieuwe grille, die is omlijst met een chromen rand. Volgens Opel springt het logo er daardoor optisch meer uit. Naast de grille zijn nieuwe koplampen te vinden, die zijn uitgerust met verbeterde led-techniek met 168 elementen. Hiermee wordt de lichtbundel razendsnel aangepast aan de omstandigheden. De Insignia was al leverbaar met zo’n soort systeem, maar de nieuwe led-techniek werkt nog sneller en preciezer. Aan de achterkant van de auto zijn overigens geen wijzigingen. Wel krijgt de Grand Sport, de hatchback-uitvoering, voortaan dezelfde onderbumper als de Sport Tourer, met specifiek gevormde uitlaateindes.

De vernieuwde Insignia wordt uitgerust met een nieuwe, slimme achteruitrijcamera, die is gekoppeld aan sensoren die kruisend verkeer detecteren. Het multimediasysteem van de Insignia is vorig jaar al vernieuwd en ondergaat geen verdere wijzigingen.

Opel maakt nog geen informatie bekend over mogelijke vernieuwingen op het gebied van motoren en versnellingsbakken. De 2020-editie van de Insignia debuteert op de autosalon van Brussel in januari.