Audi voert de facelift van de A5-reeks door op de topmodellen RS 5 Coupé en RS 5 Sportback. De twee modellen hebben een meer agressieve uitstraling gekregen, in lijn met de grotere RS-modellen.

In navolging van de Audi A5 krijgen ook de RS 5-modellen een facelift en diverse verbeteringen op gebied van infotainment. Specifiek voor de sportieve topmodellen geldt dat ze een nog agressievere en opvallendere uitstraling krijgen. De kenmerkende sleuf boven de grille is een verwijzing naar de Audi Quattro uit de jaren ’80.

Net als de overige modellen in de A5-reeks is er binnenin een vernieuwd infotainmentsysteem met 10,1 inch aanraakscherm te vinden. De draai-drukknop op de middentunnel is verdwenen, de bedieng gaat nu volledig via aanraking. De RS-modellen beschikken over een extra menufunctie in het systeem, waarmee gegevens als G-krachten, bandentemperatuur en acceleratietijden zijn op te vragen.

De twinturbo V6-motor heeft een vermogen van 450 pk en 600 Nm, dat is niet veranderd. De RS 5 accelereert in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 280 km/u. Het vernieuwde model komt begin 2020 naar Nederland, de prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.