Opel presenteert nóg een stekkerhybride van de Grandland X. De nieuwe uitvoering heeft minder vermogen en wordt alleen op de voorwielen aangedreven. De prijzen zullen daardoor ook lager liggen.

Opel komt in het voorjaar van 2019 met de Grandland X Hybrid, in aanvulling op de Hybrid4-uitvoering. De nieuwe uitvoering heeft één elektromotor in plaats van twee, die bij de achterwielen vervalt. Dat betekent dat de Grandland X Hybrid alleen voorwielaandrijving en minder vermogen heeft dan de Hybrid4.

Met 274 pk vermogen is de hybride nog altijd ruim voorzien en accelereert desgewenst in 8,9 seconden van 0 naar 100 km/u. Dankzij het 13,2 kWh accupakket, dat onder de achterbank en in de bodem van de kofferbak is geplaatst, kan de Opel-SUV over een afstand van 57 kilometer volledig elektrisch rijden.

De Grandland X Hybrid heeft een 1.6 turbomotor, die de aandrijving verzorgt als de accu leeg is. Via de rijstandenknop kan de bestuurder ook zelf bepalen welke aandrijfvorm hij kiest: Electric, Hybrid of Sport. In die laatste stand werken de elektromotor en brandstofmotor samen voor maximale prestaties.

De prijzen van de Grandland X Hybrid zijn nog niet bekend, maar zullen onder die van de Hybrid4-uitvoering komen te liggen. Die is er vanaf 44.149 euro.