Vanaf volgende maand is het assortiment van de Audi TT weer compleet. Dan zet Audi namelijk de nieuwste versie van de TT RS in de showroom.

Audi heeft de vernieuwingen van de reguliere TT doorgevoerd op de snelste uitvoering, de TT RS. Specifiek voor de topuitvoering zijn er nieuwe, met hoogglans zwarte sierpanelen afgewerkte dorpels en een nieuwe achterspoiler. Die laatste heeft niet alleen een esthetische functie, maar ook een aerodynamische.

Wat je niet kunt zien is dat er achter de grille extra radiateuren zijn aangebracht om de motorkoeling te optimaliseren. De motor is nog altijd dezelfde, de bekende 2.5 TFSI vijfcilinder met 400 pk vermogen en 450 Nm koppel. De TT RS accelereert in slechts 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u.

De Nederlandse prijzen van de snelste TT worden eind februari bekend gemaakt, vanaf dat moment kun je bij de Audi-dealer een order plaatsen. Je kunt ook wachten tot volgende maand, dan verschijnt de TT RS namelijk bij de Nederlandse showrooms en kun je ‘m zelf gaan bekijken.

Update 25-2: prijzen zijn bekend

De vernieuwde Audi TT RS Coupé en TT RS Roadster zijn vanaf nu te bestellen. Audi vraagt 94.630 euro voor de cCupé, de Roadster kost 3.000 euro meer.